ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

DHT11 (nastavak)

Evo ; riješeno je večina problema. Ja nisam slagao kompletni hardver, pa nisam još provjerio funkcije ledica i osvjetljenja displeja. Ali nadam se da to funkcionira. Shema je identična originalnoj (ruskoj).

Program se nalazi na stranici Literatura i softver

Broj komentara: 5:

  1. Poštovani kolega Boris!

    taj senzor ne valja ništa!!
    imao sam ih nekoliko i svaki je pokazivao drugu vlažnost. Znači, 3 senzora jedan uz drugi i svaki pokazuje cca 15-12% drugu vlažnost.
    I onda sam ih sve bacio u smeće, stisnuo zube i kupio SHT11, odličan (i skup) švicarski (konstruiran tamo) senzor.
    Savjetujem vama i kolegama koji čitaju da ne gube dragocijeno vrijeme na ovo smeće od senzora.. Niste toliko bogati da kupujete jeftino!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OK. Sve jasno. Senzor DHT11 su napravili kinezi negdje u drvenoj baraci. Slažem se sa konstatacijom o točnosti. Ali za tu cijenu i neku namjenu, koja ne traži ono što ima švicarac je solidan proizvod.
      Sa SHT11 sam nekih godina napravio mjerenje temerature i vlage za tvornicu KRAŠ, sa jednim od mojih srednjih displeja.

      Izbriši
  2. SHT11 je super. Toliko je osjetljiv da kad mu približiš vrh prsta na par mm on osjeti porast vlage u zraku zbog ishlapljivanja s kože. Reagira promptno i točno. A vidio sam da ih i Fluke koristi za svoje ručne mjerače vlažnosti.

    S poštovanjem!

    OdgovoriIzbriši
  3. sht11 je jeftinija verzija senzora i komercijalni proizvod koji je neka skupplja hobi varijanta.Tacno da je precizan ali njegovih odstupanja itekako znaju da variraju u ovisnosti njegovog radnog ambijenta i temperatura......SHT22 i SHT75 su senzori visokog kvaliteta i naravno puno skuplja ali za profi urede skroz pouzdane i poverljive.Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pred neki dan kolega Kuki je nabavio Si7021 (čip i modul su dosta povoljni, po cijeni; a kvalitetu ćemo da vidimo). Karakteristike solidno izgledaju; barem meni. Nadajmo se da će Kuki to u dogledno vrijeme staviti na test, pa se javim s rezultatima.

      Izbriši