petak, 23. lipnja 2017.

Povišena gredica u vrtu

Žena i ja eksperimentiramo drugu godinu sa ovim načinom uzgoja povrća (i zadovoljni smo 100%)

Ova gredica je tu drugu sezonu; ima više zemlje nego druga gredica. Na geotekstil sam stavio karton, ali ne vidim svrhu; uz krtičnjačku zemlju pomiješali smo 40 kila glistola (imamo u bliziniproizvođača)....Staklo se koristilo za pokrov u vrrijeme proljetnog mraza.







Ovu godinu je supruga sijala tikvice, pa je popunila cijelu gredicu (bit će za sve susjede; prošle godine dva grma su nam bila previše. Ta gredica je pripremljena prošle jeseni i jako je plitka sa količinom zemlje; samo okolna zemlja sa livade koju su krtice izbacale i gnoj od proljetnih pilića. Okvir je od polutrule građevinske "fosne", a ispod je na malo prekopanu travu stavljen geotekstil.



2 komentara:

  1. Super su uzdignute gredice. Ja iduće godine dižem svoju. Ove godine sam samo u zemlju samo zapiknuli paradajze i tikvice jer nismo imali vremena. Tikvice su rasle kao lude. Mislim da je uzdignuta gredica prevrijedan resurs da bi ga se trošilo na tikvicu. Njih samo posadite po dvorištu gdje ne smetaju. Da li ste na pod stavili mrežicu da krtice i voluharice ne mogu do biljaka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo geotekstil i nešto kartona. Nakon tikvica je došla salata ....na godinu će biti nešto drugo, za probu.

      Izbriši