Josipov recept:
100 cvjetova maslačka, 1kg šečera i 1
limun i 2,5dcl litre vode
Operu se cvjetovi ako ima koja bubica da
izađe van, onda staviš cvjetove u posudu, uliješ vode ladne ,i
staviš da prokuha.
I mora kuhati 20 minuta, onda makneš sa
vatre i ostaviš da se malo prohladi da možeš ocjediti .
U procjeđen sok sipaš šečer i izrežeš
limune na kriške i staviš kuhati i to se kuha otprilike da bude malo gušće od
vode, ko sirup mora se pjeniti.
Kad je sitna pjena tj sitni mjehurići
pjene tada je to gotovo i makneš sa vatre da se malo prohladi, izvadiš limun
van u jednu posudu jer može se pojesti kad se ohladi, a sadržaj meda sipaš u
flašice i to je to, on kad se ohladi još se zgusne
Moj je ispao malo svjetliji, možda je kratko kipio,...će da vidimo za koji sat..
Moj je ispao malo svjetliji, možda je kratko kipio,...će da vidimo za koji sat..
Nema komentara:
Objavi komentar