Nabrao sam100 cvjetova na već standardnom mjestu ponad Kutine.
10 mekanijih limuna je kupljeno u lokalnoj trgovini; da su još domaći, bilo bi bolje.
Peteljke skinute s bazginih cvjetova, narezani limuni, i sve namočeno u 10 litara hledne vode.
Ta smjesa treba odstajati 24 sata, i povremeno promiješati. Pripremljeno je 10kg našeg voljenog šečera,
ali smo umiješali samo 8 kg , u prije toga procijeđenu smjesu.
Nakon 24 sata i povremenog miješanja šečer se otopio i tad smo umiješali još 200 grama limunske kiseline, i sve usipali u plastične flaše ( cca 15 litara) , koje idu u zamrzivač.
Bolja verzija istog soka. Pola vode, a drugu polovicu nakon 24 sata zakuhati, smjesati sa secerom i nakon toga spojiti s ocjedjenim prvim dijelom. Sve tako vruce puniti u vruce sterilne staklene (iz rerne na 100©)
OdgovoriIzbrišiboce s " dumst" zatvaracem
Po ovom receptu nije potreban zamrzivac
OdgovoriIzbrišiHvala "Zvjezdana", ali mi najviše vjerujemo zamrznutom; ali vrijedi pokušati
OdgovoriIzbriši