srijeda, 23. prosinca 2020.

Nova zetova obrada

 Jasenko Horvat

Jasenko Horvat
Ovo mi je jedna od najdražih Božićnih pjesama, pogotovo u izvedbi Zbora i Orkestra HRT-a. Zato što mi je toliko draga - odlučio sam snimiti neku svoju skromniju verziju u suradnji sa zlatnom kutinskom djevojkom Ingom Potnar. Tako smo ona i ja u jednom danu i dahu snimili i audio i video i eto, rezultat je ovdje. Želja mi je dočarati i jaslice u Kutinskoj crkvi Blažene Marije Snježne, pa zahvaljujem župniku na dozvoli za snimanje jaslica. Zamišljeno je da pjesmu objavimo na sam Božić, no ipak u zadnji čas, odluka je pala da to bude na Badnjak, jer smo nestrpljivi u želji da što prije pjesma dođe do ljudi, da donese tračak Božićnog duha a i da eventualno dobijemo nekakve kritike. Inače, ova djevojka pjeva, svira, sluhista je, marljiva je i pohađa dvije škole (osnovnu i srednju glazbenu), ima 14 godina i život a i glazbena karijera su preda njom. Ono što i kako pjeva i svira, čini sa srcem i talentom koji je dobila od Boga. Inga i ja vam svima želimo čestit Božić i puno Božje ljubavi i topline u narednim trenucima života... Pjesmu posvećujem svom budućem kumčetu Emanuelu (petom djetetu šogorice Sandre i brata Josipa)!! Aranžman: NigrumOrpheus Mastering: Z-studio Zsolt Horvath (köszönöm!!!!!!!) Snimljeno u Kutini u prosincu 2020.

F.27

 Jedan od češćih kvarova kod plinskih bojlera. Opis grešaka kaže: sigurnosno isključenje, lažni plamen. Često je dovoljno samo očistiti ionizacijsku elektrodu; ali....Vaillant je izgleda u razvoju navedene kartice nešto zaboravio (ili loše izračunao); pa je nakon nekog vremena promijenio shemu. Dosta elektronskih kartica sa manjkom jednog elementa se nalazi u opticaju.


u modu d.44 može se vidjeti brojčani podatak  o veličini te ionizirajuće struje; pri toj verziji kartice dok nema plamena broj je 34, a kad ima plamena broj je 18.


Prepravkom navedene kartice ugrađen je konenzator vrijednosti 470pF / 450Vi nakon toga se u modu d.44 pojavljuje brojčani podatak dok nema plamena veči od 40, a dok ima plamena 4 (ponegdje 5 ili 6); i više se ne pojavljuje greška F.27