ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

Sok od bazge

Nabrao sam100 cvjetova na već standardnom mjestu ponad Kutine.


10 mekanijih limuna je kupljeno u lokalnoj trgovini; da su još domaći, bilo bi bolje.


Peteljke skinute s bazginih cvjetova, narezani limuni, i sve namočeno u 10 litara hledne vode.


Ta smjesa treba odstajati 24 sata, i povremeno promiješati. Pripremljeno je 10kg našeg voljenog šečera,


ali smo umiješali samo 8 kg , u prije toga procijeđenu smjesu.


Nakon 24 sata i povremenog miješanja šečer se otopio i tad smo umiješali još 200 grama limunske kiseline, i sve usipali u plastične flaše ( cca 15 litara) , koje idu u zamrzivač.


3 komentara:

  1. Bolja verzija istog soka. Pola vode, a drugu polovicu nakon 24 sata zakuhati, smjesati sa secerom i nakon toga spojiti s ocjedjenim prvim dijelom. Sve tako vruce puniti u vruce sterilne staklene (iz rerne na 100©)
    boce s " dumst" zatvaracem

    OdgovoriIzbriši
  2. Po ovom receptu nije potreban zamrzivac

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala "Zvjezdana", ali mi najviše vjerujemo zamrznutom; ali vrijedi pokušati

    OdgovoriIzbriši