ponedjeljak, 23. kolovoza 2021.

Moj prijatelj

 

Stjepan Sviben iz Kutine - izumitelj CRO-FOG-a za zaprašivanje komaraca


Inovator iz Kutine kojega zovu i “ubojicom” komaraca, uspješno se bori s letećim krvopijama.

Izuzetno kišan svibanj, a zatim velike vrućine u lipnju pogodovale su rekordnoj najezdi komaraca gotovo u svim krajevima Hrvatske, a koliko ih ima svjedoči i podatak da je u našoj komarcima „najbogatijoj regiji“ – u Osijeku i okolici, za zaprašivanje potrošen gotovo sav ovogodišnji proračun.

Uspješan lijek protiv komaraca koji ugrožavaju boravak na otvorenom sa svakim lijepim danom ovog ljeta, nudi CRO FOG, izum marljivog i domišljatog inovatora Stjepana Svibena (55) iz Kutine. Izumitelj Sviben, elektrotehničke struke, čija je specijalnost automatika upravljanja proizvodnim procesima, dvije je godine radio na svom izumu koji, kaže, učinkovito i jeftino spašava od uboda neugodnih komaraca.

Uspješno ga je lansirao na hrvatsko tržište nakon patentiranja, a ovog je ljeta „pokorio“ regiju svojim izumom, sa sve većim izvozom i u ostale države Europe.

"Prodaja CRO FOG proizvoda dobro ide i u Sloveniji, Srbiji, BIH te Crnoj Gori. Jedan dio proizvedenih uređaja otišao je u Austriju i Poljsku, a vjerujem da ću uspješno započeti prodaju i na tamošnjim tržištima. Značajno mi je i to da se javljaju zainteresirani partneri za zastupstvo i prodaju iz mnogih država Europe, a poglavito iz regije gdje dosta muku muče s komarcima. Zbog letećih krvopija moj proizvod je iznimno tražen i pruža mi se mogućnosti i za širenje i otvaranje radnih mjesta vezanih uz moj izum kako u EU tako i izvan nje", opisuje inovator Stjepan Sviben.

CRO-FOG je prijenosni „spasitelj – zaprašivač“. Primjena mu je zaprašivanje komaraca na manjim površinama, oko kuća, vikendica, gospodarskih imanja, restorana, kampova, plaža i svuda gdje ima komaraca, što do sada nije bilo moguće na tako učinkovit način. Ovaj uređaj osigurava savršen boravak i uživanje na otvorenom ubijajući leteće “krvopije“ uz jednostavnu primjernu. Veliku popularnost CRO FOG je osvojio na tržištu zahvaljujući činjenici, da za razliku od nekih uređaja, većinom na struju, ovaj kutinski izum, ima puno bolje performanse i učinak, što su kupci brzo prepoznali.

"Moj proizvod nije ovisan o kablu i napajanju električne energije, proizvodi znatno više magle kojom zaprašujemo otvoreni prostor, uz maksimalnu iskoristivost kemikalije koja može zaprašiti čak i nekoliko hektara zemljišta. Uređaj se pali na pritisak tipke kojom se pali mini plamenik, lagan, male zapremine, pa se može primjerice držati i u automobilu i primijeniti odmah kada se zateknemo u prirodi, na izletu, lovu ili ribolovu, plaži…Dovoljno je zaprašiti željeni prostor i za pet minuta na vrlo dugo razdoblje neće biti nikakvog neugodnog zujanja",  rekao je inovator Sviben.

Posebnost ovog izuma, čija se primjena vrlo rasprostranjeno već sada bilježi kako u Hrvatskoj, tako i nama susjednim državama, svakako je njegova veličina i jednostavnost uporabe, što se do sada na tržištu nije moglo naći.

"Zaprašivanje komaraca uvijek se obavlja velikim profesionalnim strojevima, uz veliku buku, potrošnju goriva ili električne energije, što povećava troškove zaprašivanja. Takvi strojevi za razliku od CRO – FOG-a nemaju mogućnost lagane i kućne uporabe, nisu pogodni za zaprašivanje malih površina. CRO – FOG uređaj ima vrlo velik učinak uz malu potrošnju pogonskog goriva (plin butan u limenci, takozvana kartuša, koji se može kupiti za deset kuna na svakoj benzinskoj crpki i traje cijelu sezonu zaprašivanja)", pojasnio je inovator Stjepan Sviben.
Dezinsekcijsko sredstvo odnosno insekticid koje se koristi za toplo zamagljivanje kupuje u poljoprivrednim apotekama, a kao nosač insekticida može se koristiti petrolej za baklje ili lampe kojeg također nabavljamo u većini trgovina.

mail: crofog@vemamedia.hr
https://www.crofog.com/

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr

Nema komentara:

Objavi komentar